„Jurnalul cu şoapte” în premieră la Iaşi

Proiectul SMART, iniţiat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi în colaborare cu Biroul de Poliţie pentru Centrul Universitar Iaşi şi derulat în perioada mai 2010 – iunie 2011, are ca scop dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul populaţiei tinere din municipiul Iaşi, aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor de informare si de petrecere a timpului liber, pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi/sau droguri licite/ilicite.

 

Promovând ca alternativă la consumul de droguri, petrecerea timpului liber a tinerilor prin participarea la activităţi cultural – artistice, vă invităm la PREMIERA piesei de teatru „JURNALUL CU ŞOAPTE”, ce va avea loc JOI, 31 martie 2011 ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, în Sala Gaudeamus. INTRAREA ESTE LIBERĂ.

 

Adaptarea după textul scris de Paul Constantin Chitic, este jucată de actorii: Alexandra Alcafoae, Andreea Olaru, Emma Toma, Alice Sfaiţer şi Alexandru Tatu, studenţi ai Universităţii de Artă „George Enescu” Iaşi; regia şi scenariul dramatic este realizat de Andrei Ciobanu, iar coregrafia de Alice Sfaiţer.

 

Piesa reprezinta povestea unei fete inocente care intra intr-un anturaj nepotrivit, careia i se deschid brusc ochii si gusta din ,,bucuriile” care i se ivesc, care evolueaza intr-o involutie a vietii si care isi pierde propria identitate, care aluneca pe o panta descendenta a destinului si, in cele din urma da dovada de un curaj nemarginit sau o lasitate de nedescris…sau povestea unui jurnal prafuit care prinde viata. O piesa cu si despre tineri, dar nu numai pentru ei.

Mesajul îndeamnă la reflectare asupra deciziilor luate şi la modul în care ne este influenţată viaţa, atunci când suntem atraşi în capcana drogurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.