EchosFrancophones 2011

Asociația Studenților Francofoni din Iași invită liceenii și studenții din țară și din străinătate să participe la cea de-a VI-a ediție a concursului de poezie în limba franceză, EchosFrancophones, desfășurat între 28 februarie și 15 mai.

Spre deosebire de ceilalți ani, fiind dată și această extindere a concursului și la nivel internațional, organizatorii le propun creatorilor de poezie să respecte una sau ambele teme ale concursului : Voluntariatul și Unitate în diversitate. Poeziile, respectând regulamentul competiţiei, vor fi trimise de participanţii împărțiți în două categorii (liceeni și studenți) la adresa de mail : aefi_ro@yahoo.fr între 28 februarie şi 30 martie. Jurizarea se va desfăşura în perioada 31 martie- 7 aprilie, iar anunţarea câştigătorilor în intervalul 7-9 aprilie.

În timpul derulării competiției, în Iași, vor avea loc treiCafenele literare, cu subiecte diferite, centrate pe lirica francofonă și pe titulatura anului 2011:Anul European al Benevolatului și Voluntariatului” și „Anul Internațional al Tinerilor: Dialog și Înțelegere Mutuală”. Participanții la aceste cafenele literare vor interpreta poezii în limba franceză, vor lua parte la momentele artistice pregătite de organizatori și vor discuta,pe baza temelor propuse, cu poeții și oamenii de cultură invitați.

La finalul competiției, în cadrul evenimentului Gala laureaților, ce va avea loc în Iași, la data de 17 aprilie 2011, șase dintre cei mai buni participanți vor primi titlul de tineri maeștri ai poeziei francofone. În plus,toate creațiile vor fi publicate în revista concursului EchosFrancophones.

Pentru detalii despre participare și desfășurarea competiției de tradiție în cadrul proiectelor Asociației Studenților Francofoni din Iași, urmăriți www.asfi.ro , http://blogulfrancofonilor.blogspot.com , adresa de facebook a EchosFrancophones sau contactați organizatorii la adresele aefi_ro@yahoo.fr sau luciana.murarasu@gmail.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.