Burse pentru Şcoala de Vară de la Graz

Cursurile de vară vor avea loc la Universitatea din Graz

În intervalul 17 – 31 iulie 2011, Universitatea din Graz organizează şcoala de vară GUSS – “International Summer School on the Americas”, la care sunt invitaţi să participe studenţii de la Facultatea de Litere.

Datorită parteneriatului pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” îl are, în cadrul Reţelei Utrecht, cu Universitatea din Graz, studenţii UAIC beneficia de două modalităţi pentru reducerea taxei de participare:

Hospitality Fund scholarship: reducerea cu 800 de euro din totalul de 1300 de euro a taxei de participare şi posibilitatea de a avea asigurate cheltuielile de transport în limita a 200 Euro (UAIC suportă cheltuielile de transport în limita sumei de 200 EURO/pers pentru 2 studenţi care participă la cursuri de vară organizate în cadrul Reţelei UTRECHT).

IP-Erasmus Scholarship: reducerea cu 800 de euro din totalul de 1300 de euro a taxei de participare şi posibilitatea de rambursare a 75 % din cheltuielile de transport la Universitatea din Graz, cu condiţia alegerii celui mai ieftin mijloc de transport.

Taxa de participare, în care sunt incluse cazarea, masa, materialele didactice, programe culturale şi excursii, trebuie plătită de studenţii selectaţi până la data de 8 aprilie 2011.

Pentru mai multe detalii despre reducerile pentru care sunt eligibili candidaţii UAIC, vizitaţi site-ul şcolii de vară.

Dosarele de candidatură, primite şi selectate de fiecare universitate membră, vor fi evaluate de Comisia academică a universităţii gazdă.

 

Condiţii de eligibilitate

 

Studenţii trebuie:

– să nu aibă restanţe în nici una dintre sesiunile de examene;

– să fie înmatriculaţi la zi pentru studii de licenţă (studenţi care au terminat anul II de studii), Master (studenţi care au terminat anul I) sau doctorat (studenţi care au terminat anul I sau II);

– să aibă cetăţenie română;

Criterii de selecţie

Studenţii trebuie:

– să argumenteze motivarea şi să poată dovedi potenţialele beneficii profesionale în urma participării la program;

– să aibă cunoştinţe excelente de limba engleză;

– să aibă un nivel de cunoştinţe de specialitate corespunzător nivelului şcolii de vară;

 

Dosarul de candidatură:

(a) Curriculum Vitae;

(b) Scrisoare de motivaţie;

(c) Extras din foaia matricolă;

(d) Două scrisori de recomandare din partea a două cadre didactice, în care să se evalueze aptitudinile candidatului;

(e) Atestat de cunoaştere a limbii engleze;

(f) Formularul de candidatură (application form)  completat (http://www.uni-graz.at/bibwww_guss_application_form_2011.pdf ).

 

Selecţia candidaţilor va avea loc la fiecare facultate în parte. Rezultatele selecţiei şi dosarele candidaţilor selectaţi vor fi transmise la Departamentul de Relaţii Internaţionale până la data de 11 martie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.