Studenţii canadieni sunt interesaţi de Geografia Turismului la Iaşi

Facultatea de Geografie şi Geologie a primit, în semestru al doilea, trei studenţi de la Universitatea Lavall din Quebec. Ei  studiază specializarea Geografia Turismului  în limba franceză, specializare reînfiinţată  începând cu anul universitar 2010-2011.

Studenţii sunt cei mai noi beneficiari ai unui acord de colaborare între facultatea ieşeană şi universitatea canadiană,   încheiat iniţial în anul 2005 şi reînnoit anul trecut. „Cele două programe de studiu de filieră franceză în Geografia Turismului, la nivel de licenţă şi la nivel de master, sunt accesibile şi atrăgătoare şi pentru studenţii din spaţiul francofon”, a declarat prof.univ.dr. Eugen Rusu, iniţiator al acestui acord. Până în prezent, şapte studenţi din Canada au studiat la Universitatea „Cuza”.

Pe baza acestui acord de schimb internaţional, şi studenţi de la Facultatea de Geografie şi Geologie au posibilitatea să studieze un semestru în Canada, beneficiind de scutirea de taxele de studiu.  Cheltuiele de cazare şi masă trebuie suportate de bursieri. Pentru beneficiarii mobilităţii în anul 2012, preselecţia bursierilor va fi realizată la sediul facultăţii.

Acordul a fost încheiat la iniţiativa profesorului Eugen Rusu care, în anul 2005 a fost profesor-invitat la Universitatea din Lavall, pentru a preda un curs de Geografia Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.