A crescut numărul studenţilor străini Erasmus

Anul acesta, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a găzduit cel mai mare număr de studenţi Erasmus din ultimii 13 ani. Săptămâna aceasta, au sosit la universitate 25 de studenţi din spaţiul european, pentru stagii de studii şi practică în cadrul cel mai cunoscut program de mobilităţi europene LLP Erasmus. În total, în acest an universitar, Universitatea a primit 92 de studenţi, cel mai mare număr de studenţi Erasmus de la demararea programului, în anul 1998.

Trucia, care a primit dreptul de a participa de mobilităţi LLP Erasmus începând cu acest an universitar, este ţara din care provin, în acest semestru, cei mai mulţi studenţi Eramus: cinci. „Primul loc” în topul ţărilor de provenienţă este împărţit de Turcia cu Franţa, din care provin tot cinci studenţi, ţări urmate de Grecia şi Italia (câte 4 studenţi), Spania (3 studenţi), Polonia (2 studenţi). Acestora li se adaugă câte un student din Konstanz, Letonia, Norvegia şi Olanda.

Consultaţi aici un clasament al ţărilor din care provin studenţii Erasmus găzduiţi din UAIC în perioada 1998-2009

Unul dintre motivele pentru care a crescut numărul studenţilor Erasmus la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este faptul că instituţia poate primi studenţi europeni inclusiv pentru stagii de practică. Acesta este un nou tip de mobilitate din cadrul programului LLP Erasmus, finanţat lunar cu 700 de euro, de care pot benefia atât studenţi străini care doresc să facă stagii de practică în România, cât şi studenţii români pentru un semestru de practică. Mai multe detalii despre programul de mobilităţi de practică găsiţi pe site-ul Departamentului de Relaţii Internaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.