ASII organizează concursul naţional FII Competition 2011

F11 Competition este Concursul Național de Informatică FII Competition 2011, aflat la a III-a ediție, organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni și Facultatea de Informatică Iași, sub egida Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Proiectul doreşte ca participanții să valorifice abilitățile (și să dezvolte competențe), prin intermediul competiției: gândirea algoritmică și analitică, artistică și estetică, modelarea și implementarea, precum și susținerea în public a unei lucrări proprii. Ceea ce concursul ASII aduce ca element de noutate faţă de alte concursuri similare este tocmai faptul că nu se axează pe o singură secţiune. Secţiunile sunt alese de tineri, în urma unui sondaj promovat atât offline, cât şi online pe blogul FIIStudent.

Cele trei secţiuni la care înscrierile se pot face gratuit sunt: Tehnologii Web, Algoritmică, Artă Digitală.

Sub motto-ul Designing Visions. Coding Ideas, secţiunea de Tehnologii Web îşi propune să îi aducă în finală pe cei mai buni web-designeri. În perioada de dezvoltare, participanţii vor avea ca sarcină realizarea unei aplicaţii web ce se va conforma unei teme şi a unui set de specificaţii. La secţiunea de Algoritmică competitorii vor avea de rezolvat săptămânal probleme  ce vor avea dificultate variată şi vor fi evaluate automat, iar la secţiunea Artă Digitală participanţii vor avea de creat lucrări cu o temă dată.

Pe lângă experienţă participanţii vor avea ocazia să asiste la traininguri ţinute de profesionişti şi să ia legătura cu cei ce lucrează în industria IT. Vor exista posibilităţi de internshipuri şi premii consistente. Press F11 to compete.

Contact
f11@info.uaic.ro
www.asii.ro
www.fiicompetition.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.