Scrieri matematice

Titlul publicaţiei: Scrieri matematice
Autor: Alexandru Myller

Descriere

Ediţie îngrijită de Ovidiu Cârjă şi Mihai Turinici. Materialul cărţii a fost împărţit în trei secţiuni. Prima dintre ele cuprinde o scurtă cronologie a vieţii şi activităţii profesorului Alexandru Myller, cu largi extrase din memoriile sale şi o scurtă prezentare a operei ştiinţifice a matematicianului Al. Myller; partea a doua cuprinde o serie de articole evocatoare despre personalitatea profesorului şi matematicianului, scrise de o serie de colaboratori ai acestuia. Partea a treia cuprinde o selecţie din articolele şi memoriile ştiinţifice ale lui A. Myller despre care se face referire în a doua parte.

Pentru mai multe detalii legate de această publicaţie vă rugăm să accesaţi site-ul Editurii Universităţii, aici.

Un Comentariu la "Scrieri matematice"

 1. Rodica Albu   04/03/2011 at 7:26 pm

  In primul rind permiteti-mi sa va felicit pentru felul cum e organizat si cum arata acest site si, pentru ca tot se apropie primavara, sa va doresc sa „infloriti” frumos in continuare

  In al doilea rind as dori sa intreb daca s-ar incadra aici o prezentare a doua volume „gemene”, de peste 400 de pagini fiecare, sub titul comun de Migrating Memories: Central Europe in Canada, realizate de cercetatori din opt din fostele tari comuniste ale Europei Centrale (inclusiv Romania) si publicate de asociatia academica Central European Association for Candian Studies (CEACS). Primul volum este o antologie de texte literare produse de imigrantii canadieni originari din aceste tari, iar al doilea, coordonat de mine si subintitulat Oral Histories, include interviuri realizate pe principiile istoriei orale si insotite de studii introductive pentru fiecare tara.

  O primavara frumoasa!

  Prof. dr. Rodica Albu
  Facultatea de Litere

Leave a Reply

Your email address will not be published.