Concurs pentru ONG-uri

Fundatia „Alaturi de Voi”, in calitate de partener al Asociatiei ”Tineri pentru dreptul la viata” din Republica Moldova, anunta lansarea concursului de selectie a organizatiilor romanesti care sa gazduiasca un schimb de experienta in domeniul voluntariatului si a coordonatorilor de voluntari care sa participe la un schimb de experienta in R.Moldova.

 

Organizatorii vă invită sa aplicati pentru competitia care va intereseaza.

Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 16 ianuarie 2011.

 

Pentru informatii suplimentare pot fi contactate:

Eugenia Stalinescu, Coordonator national de voluntari al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania – 0040/0232/275568; 0040/0757/110239 si Ana Condrat, Director Executiv Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata” (TDV) si Cristina Balan, Coordonator Program Voluntariat TDV – tel. +373 69 08 16 04.

 

In continuare găsiți detaliile concursului :

 

1.      Concursul pentru selectarea a 3 ONG-uri din Romania, pentru gazduirea a 3 coordonatori de voluntari din R. Moldova, are ca scop schimbul de experienta in vederea crearii parteneriatelor regionale pentru lansarea initiativelor de voluntariat in contextul Anului European al Voluntariatului 2011. Schimbul de experienta ar urma sa se desfasoare pe durata a 7 zile, in perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2011, iar costurile de transport, cazare si masa pentru coordonatorii de voluntari din Moldova sunt integral acoperite de catre organizatori. Acest schimb de experienta are ca obiective stabilirea contactelor organizationale si personale durabile intre coordonatorii de voluntari si ONG din Moldova si Romania, dezvoltarea capacitatilor de administrare a activitatilor de voluntariat, familiarizarea cu cunostintele si practicile transferabile cu privire la voluntariat si managementul ONG in Moldova si Romania, disponibile pentru alte organizatii, informarea ONG-urilor cu privire la oportunitatile oferite in cadrul Anului European al Voluntariatului 2011.

2.      Concursul de selectare a 3 coordonatori de voluntari din Romania pentru participarea la un schimb de experienta in cadrul unor organizatii din R. Moldova. In cadrul stagiilor, cu o durata de 7 zile, ne propunem facilitarea transferului de experienta in managementul voluntarilor intre organizatiile din R. Moldova si Romania. De asemenea, coordonatorii de voluntari vor avea posibilitatea sa castige experienta in administrarea si organizarea unui program de voluntariat,  sa identifice noi politici de lucru cu voluntarii, sa viziteze si alte organizatii din regiune care implica voluntari, pentru crearea a noi parteneriate. Stagiul urmeaza a fi realizat in perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2011, in cadrul unor organizatii din R. Moldova care urmeaza de asemenea a fi selectate, iar costurile de transport, cazare si masa pentru stagiari sunt integral acoperite de catre organizatori.

Organizatiile/ coordonatorii de voluntari care doresc sa aplice pentru aceste competitii trebuie sa completeze formularul corespunzator competitiei in care se inscriu, document care este atasat acestui mail insotit de un CV personal/organizational dupa caz si sa le expedieze pe adresele de e-mail: tdv_secretariat@yahoo.com si voluntariat@alaturidevoi.ro

 

Termenul limita de aplicare este 16 ianuarie 2011 si sunt eligibile doar formularele complete si receptionate in termen.

 

Concursurile sunt realizate in cadrul proiectului “Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului intre organizatii din R. Moldova si Romania”, finantat prin intermediul Fundatiei Est – Europene, din resursele financiare acordate de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei / DANIDA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.