Ziarul de Vrancea caută viitori jurnalişti

Eşti student la jurnalism şi vrei să acumulezi experienţă în presa scrisă? Nu ai planuri pentru vacanţă? Ziarul de Vrancea deschide uşile redacţiei şi te aşteaptă să faci practică în vacanţa de vară. Dacă eşti un student entuziast, motivat şi cu disponibilitate de muncă, dacă îţi place să scrii, dacă ai idei şi spirit de observaţie, te aşteptăm să mergi cu noi pe teren şi apoi să te aşezi la masa de scris. Vei avea ocazia să înveţi alături de noi cum e să faci presă scrisă.

Pentru acest proiect căutăm colaboratori (volutariat/internship) care să fie pasionaţi de jurnalism. Apreciem orice experienţă în scris (presă, blog), însă nu este o condiţie eliminatorie. Trimiteţi pe adresa ziaruldevrancea@yahoo.com o scrisoare de motivare, un CV detaliat şi eventual un link către blogul tău, către un articol sau către un profil social (facebook, hi5, twitter, hi5 etc).


Studenţii nu vor fi plătiţi pentru activitatea desfăşurată, dar la finalul programului vor obţine recomandări şi certificate de absolvire a stagiului de practică şi vor putea „fura” meserie de la colegii nostri de redactie. Cei mai buni vor avea şansa de a colabora în continuare cu Ziarul de Vrancea. Chiar avem exemple de succes în redacţie!!!

Prin acest proiect, redacţia le oferă studenţilor şansa de a căpăta experienţă practică în munca de redacţie, completînd astfel cunoştinţele teoretice dobîndite în timpul facultăţii, în vederea facilitării angajării.

La noi veţi afla că jurnalismul nu este glorie, ci muncă susţinută pusă în slujba informării publicului, nu este doar o simplă profesie, ci şi o vocaţie, iar jurnalistul nu este un „tonomat cu euro”, ci omul care încearcă să schimbe ceva prin ceea ce scrie, cu onestitate şi mult simţ de răspundere.


Ziarul de Vrancea are disponibile patru locuri pentru studenţii Facultatilor de Jurnalism. Înscrierile se fac pînă la 5 iulie 2010. Detalii la telef. 0723.164.635.



Despre Ziarul de Vrancea

Cu peste  4.000 de copii vindute zilnic si cu 30.000 de cititori saptaminal pe editia on line, Ziarul de Vrancea este lider pe piata presei scrise din judetul Vrancea si cea mai credibila voce in peisajul media local. Echipa sa de jurnalisti a demonstrat in cei peste 13 ani de cind se adreseaza zilnic vrincenilor ca presa trebuie sa fie vocea problemelor comunitatii si nu trompeta celor care o conduc. Astfel ne-am consacrat cu sloganul „Ziarul de Vrancea iti spune ce altii iti ascund!”. Pina acum am dovedit ca ne-am tinut de promisiunea facuta cititorilor primei editii a ziarului, dar am adus si excelenta jurnalistica in presa locala prin numeroasele premii obtinute la concursurile profesionale la care am participat. In portofoliul nostru se afla premii obtinute de la Clubul Roman de Presa, Centrul pentru Jurnalism Independent sau Freedom House. Scriem in continuare cu credinta ca jurnalistii profesionisti sint condamnati sa cistige chiar atunci cind pierd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.