Bursa locurilor de muncă

Joi, 17 iunie 2010, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va găzdui Bursa locurilor de muncă, eveniment desfăşurat în cadrul proiectului “Stagii de pregătire practică şi activităţi de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii pentru studenţi şi absolvenţi”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul va avea loc  în Sala Paşilor Pierduţi din Corpul A al Universităţii, în intervalul orar 10.00-16.00.


Bursa locurilor de muncă va reuni firme, instituţii şi organizaţii apropiate domeniilor de studiu de la UAIC, care fac angajări sau care doresc să îşi completeze baza de baza de date. Acest eveniment reprezintă o ocazie deosebită pentru studenţi şi absolvenţi să afle informaţii care vor contribui la pregătirea lor pentru viaţa profesională şi o ocazie pentru firme de a face cunoscute aşteptările de la viitorii angajaţi.

 

Proiectul „Stagii de pregătire practică şi activităţi de stimulare a inserţiei pe piaţa muncii pentru studenţi şi absolvenţi”, a fost conceput de către CIPO sub coordonarea prof. univ. dr. Carmen Creţu şi a primit aprobarea pentru cofinanţare din fonduri europene în vara anului 2009. Universitatea contribuie, prin acest proiect, la dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor în vederea îmbunătăţirii inserţiei pe piaţa muncii prin sesiuni de instruire şi stagii de practică, monitorizaţi permanent de tutori din partea organizaţiei de primire, cât şi de tutori din partea facultăţilor.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 2 – „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 – „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Costurile sunt acoperite de finanţatori în proporţie de 98%, iar Universitatea participă cu restul de două procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.