Reţea socială pentru cercetători

ResearchGATE este o reţea socială gratuită pentru cercetători din orice domeniu ştiinţific. Aceasta functionează pe modelul Facebook, însă este adaptată la cerinţele cercetătorilor: dispune de un server public de fişiere, pemite căutare semantică de articole, file-sharing, dar şi comunicare interactivă între useri.

Platforma numară peste 350.000 de utilizatori. Aceştia au posibilitatea de a face schimb de cunoştinţe în cadrul grupurilor de discuţie pe teme de specialitate în diverse domenii stiinţifice. Până în prezent au fost create mii de grupuri de discuţie în diverse domenii, cum ar fi «Neuroscience», «Genetics», «Artificial Intelligence», «Philosophy» etc.

ResearchGATE dispune de o meta data de cca. 35 de miliioane de articole, precum şi de mii de publicaţii sau lucrări pe care studenţii, profesorii sau cercetătorii le pot utiliza gratuit pentru a le citi sau descarca. De asemenea pot fi încărcate şi propriile lucrări.

De curand a fost postată pe platformă şi o bursă internatională de joburi, care permite selectarea de joburi în funcţie de domeniul de activitate dorit sau de stat.

Platforma ResearchGATE poate fi extrem de utilă atât cercetătorilor, cât şi studenţilor şi profesorilor, nu numai prin facilitarea accesului la colecţii de informaţii sau prin cantitatea materialelor puse la dispoziţie, dar şi prin faptul că foloseşte cel mai eficient mijloc de circulaţie a informaţiei.


Linkuri utile:

Website: www.researchgate.net

Blog: http://blog.researchgate.net/


Leave a Reply

Your email address will not be published.