Cetatea Cărţii

De ziua lor internațională, să aducem mai aproape copiii de pe ambele maluri ale Prutului, prin intermediul unei povești, care să-i bucure, măcar pentru o zi.


A fost odată o Cetate frumoasă, construită din cărți, unde veneau cei mai frumoși și cei mai deștepți copii. Acolo se jucau cu prințesele, cu prinții și cu toate personajele fermecate din povești. Din păcate, timpul a trecut și cetatea s-a năruit. Dar acum, de ziua copiilor, tu și toți prietenii tăi, puteți să reconstruiți această Cetate minunată, care va putea ajunge și la copiii de peste Prut. Vino sîmbătă și duminică, 29-30 mai, în Parcul Expoziției și donează o carte pentru a reface zidurile Cetății. Acolo vei putea să vezi personaje adevărate din povești, să citești cele mai frumoase cărți, să desenezi și să te joci cu alți copii. Ajută-i pe toți copiii să intre în Cetatea Cărții!

Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași vă invită sâmbătă și duminică, 29-30 mai, între orele 11.00 – 16.00, să contribuiți la desfășurarea proiectului „Cetatea cărții”. Prin intermediul acestei acțiuni, studenții basarabeni din Iași își propun să colecteze cărți pe care le vor dona Gimnaziului Internat din orașul Ungheni din Republica Moldova.

Toți copiii și doritorii de a promova citiul cărților în limba română sunt invitați să facă donații pentru cei care nu au avut posibilitatea să se bucure de toate poveștile unei copilării normale.

Liceele, grădinițele și școlile din Iași sunt invitate să contribuie la construirea „Cetății cărții”.


Această activitate este parte a proiectului „Copiii Prutului”, desfășurat în perioada 29 mai – 2 iunie de către Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași, în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, Primăria Iași, Filarmonica „Moldova” Iași, Universitatea de Arte „George Enescu”.



Biroul de presă ATB Iași

www.tineribasarabeni.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.