Festivalul Filmului European, 20-23 mai

Posterul Festivalului Filmului EuropeanÎn perioada 20-23 mai, se desfăşoară la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Festivalul Filmului European. Lista filmelor ce vor putea fi vizionate este disponibilă pe site-ul evenimentului.

Peste 50 de filme europene produse în ultimii doi ani vor anima cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului European. A devenit deja tradiţie, luna mai este luna în care cinefilii români au prilejul să se bucure de câteva dintre cele mai importante filme europene ale momentului.

La fel ca în ediţiile trecute, filmele care vin la festival sunt “de tot felul”, pentru că acesta îşi propune să ne deschidă uşa către permanentul dialog dintre cinematografiile naţionale europene. Profilul festivalului este din ce în ce mai recognoscibil: o colecţie de poveşti extraordinar de diferite, spuse în stiluri pe cât de variate, pe cât de variată şi neaşteptată continuă să fie cultura europeană.

Colecţia de anul acesta este completată cu o selecţie din filmele prezentate în ediţiile anterioare ale FFE, o “colecţie vintage”, care ne oferă şansa să revedem, poate cu alţi ochi, unele dintre poveştile care au trecut proba timpului.

Mai multe informatii: http://www.festivalulfilmuluieuropean.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.