Taifasuri academice: Ion Toderaşcu

Iasi. Anul 1957. “Patru rinduri pe o distanta de citeva sute de metri. Eram in perioada inscrierilor la facultate si stateam cu geamantanul la rind pentru a primi un loc in camin in perioada examenelor. Nu am avut norocul acesta. Trebuia sa dormi in gara cu capul pe geamantan….” , isi aminteste cu nostalgie si umor profesorul Ion Toderascu.

Iasi. Anul 2010. Invitatul acestei saptamini: Ion Toderascu, profesor consultant al Facultăţii de Istorie, specialist în istorie medievala, si fost prorector al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi timp de opt ani.

[podcast]http://newsletter.uaic.ro/toderascu.mp3[/podcast]

Taifasuri academice poate fi ascultat în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10.15, la Radio Nord -Est. De asemenea, în fiecre săptămână, vei putea adresa întrebări viitorilor invitaţi.

Un Comentariu la "Taifasuri academice: Ion Toderaşcu"

  1. QuadroQ   23/02/2010 at 4:09 pm

    Banuiesc ca am ratat ocazia sa il intreb pe Dl. Prof (si alte atribute) urmatorul aspect… si oricum nimeni nu ar fi avut curajul sa citeasca intrebarea:

    De ce nu se retrage ? de ce nu lasa locul la catedra unei noi generatii de dascali ? Daca in `57 el se inscria la facultate, mizez ca are peste 70 de ani. Oare nu e cazul sa isi incheie activitatea didactica ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.