Laura Frunză: 10 idei pentru un CV reuşit

Laura, absolventă a Facultăţii de Litere, postează pe blogul ei 10 idei pentru a realiza un CV reuşit.


Din experienţa mea de candidat dar şi din experienţa de om de HR care vede cv-ul respectiv, vă pot oferi următoarele sfaturi:

1. Renunţaţi la scrisorile de intenţie foarte lungi în care nu spuneţi de fapt nimic. Folosiţi câteva fraze scurte gen: Am citit în ziarul cutare sau pe site-ul cutare, sau am fost informat că aveţi un post vacant de….pentru care aş dori să candidez. Vă rog să consultaţi cv-ul alăturat şi dacă îl veţi considera potrivit, vă stau la dispoziţie pentru un interviu. Nu trebuie să reproduceţi fix aceste cuvinte, ci ceva in genul acesta, fără s-o lungiţi că sunteţi un bun profesionist şi interacţionaţi bine cu oamenii. Genul acesta de discuţii se poartă la interviu. Scrieţi o scrisoare de intenţie mai lungă doar dacă aduce în plus informaţii care nu sunt cuprinse în cv. De exemplu, aplicaţi pentru o poziţie de web developer, sunteţi student, fără experienţă, dar în timpul liber, faceţi site-uri pentru prieteni. Este important să menţionaţi asta, dar nu e chiar de trecut la categoria experienţă din cv, şi atunci menţionaţi asta în scrisoarea de intenţie.


Citiţi articolul complet aici.

2 Comentarii la "Laura Frunză: 10 idei pentru un CV reuşit"

  1. Pingback: Cateva resurse de pe infoUAIC | Joobs.ro Blog | Locuri de munca IT

  2. Claudiu   01/07/2010 at 4:16 pm

    Lasati comentariile despre CV, din pozitia de candidat va spun ca niciodata nu se intapla asa cum sppuneti, nu se uita nimeni sa citeasca tot CV-ul, nu totul se potriveste cu teoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.