Burse pentru seminarii în Germania pe managementul proiectelor

theodor heussTheodor-Heuss-Kolleg Berlin este un program al fundatiilor Robert Bosch si MitOst, care sustine tineri din peste 30 de tari in demersul lor de a se angaja civic. In cadrul Theodor-Heuss-Kolleg participantii isi dezvolta competente in domeniul managementului de proiecte internationale si au sansa de a pune ei insisi in practica un astfel de proiect.

Tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, din Europa Centrala si de Sud-Est, din Caucaz sau din Asia de Sud reprezinta categoria de participanti vizata de bursele Theodor-Heuss-Kolleg, avand sansa sa ia parte la seminarii de vara cu durata de13 zile in lunile iulie sau august. In cadrul seminarului cu participare internationala cei prezenti sunt familiarizati cu notiuni de baza in domeniul Project Management, la finalul seminarului putand propune ei insisi teme pentru un posibil proiect. Diverse tehnici de comunicare interculturala si de lucru in echipa, precum si mici dar valoroase secrete despre sustinerea cu succes a unei prezentari reprezinta alte competente de baza ce se pot dobandi in cadrul seminariilor. Costurile pentru cazare, masa, transport, asigurare medicala, viza etc. sunt acoperite in totalitate Theodor-Heuss-Kolleg.

Anul acesta se vor desfasura 5 seminarii de vara pentru care se asteapta inscrieri pana la 28 februarie 2010.

  • Seminar 1001 : Sunt cine sunt- Cine sunt eu? Despre Identitate / Ich bin, wer ich bin – wer bin ich? Identitäten (31 iulie-13 august 2010)
  • Seminar 1002: Ultra rapid sau super relaxat- care este ritmul tau? Viteza si timpul / Turboschnell oder megaentspannt – was ist dein Tempo? Geschwindigkeit und Zeit (31 iulie-13 august 2010)
  • Seminar 1003: Alimentatia- sursa de hrana sau de boala? Sanatate, mediu inconjurator, societate/ Vorsicht: Essen! Gesundheit, Umwelt, Gesellschaft (08 – 21 august 2010)
  • Seminar 1005: Organizatii nonguvernamentale, statul, societatea, mass-media – cine asigura democratia? / NGO, Staat, Gesellschaft, Medien — wer sichert die Demokratie? (data seminarului nu s-a fixat inca)
  • Seminar 1004: Diversitate/ Vielfalt seminar bilingv, german-rus (1-14 august 2010)

Limba de desfasurare a seminariilor este germana. Pentru seminarul 1004: Vielfalt / Diversitate este necesara cunoasterea unei singure limbi din cele doua mentionate, respectiv germana sau rusa, nu si germana si rusa. Locul de desfasurare a seminariilor se va anuntaulterior.

Inscrierea se face prin completarea unui formular online.

Pe langa acest fomular, completat cu date personale, detalii privind pregatirea scolara/ profesionala, motivatia pentru a lua parte la program si un scurt eseu pe tema seminarului ales, este nevoie si de o recomadare, care poate fi facuta de un cadru universitar, de un lector DAAD sau Bosch ori de un membru intr-o organizatie nonguvernamentala. Si fosti bursieri ai programului Theodor-Heuss-Kolleg pot scrie o recomadare.

Un juriu de specialitate va face cunoscute rezultatele selectiei la finalul lunii martie 2010.

Gasesti aici pliantul PDF

Detalii se pot gasi si pe paginile de internet :

http://www.theodor-heuss-kolleg.de/ respectiv

http://www.theodor-heuss-kolleg.de/index.php?id=211

http://www.theodor-heuss-kolleg.de/index.php?id=209

Pentru informatii suplimentare utilizati adresa:

Theodor-Heuss-Kolleg

Schillerstr. 57

10627 Berlin

Deutschland

Telefon: +49 30 315174- 80

Fax: +49 30 315174- 89

buero(at)theodor-heuss-kolleg.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.