Joburi pentru studenţi la cantina UAIC

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi care au nevoie de sprijin pentru a se întreţine pot opta pentru unul dintre cele 20 de posturi cu jumătate de normă disponibile la cantina din complexul „Titu Maiorescu”.

Posturile vor fi scoase la concurs până la sfârşitul lunii iar studenţii care se angajează aici vor fi recompensaţi prin burse oferite de universitate, în valoare de 500 de lei.

Studenţii vor lucra pe posturi de muncitor necalificat, respectiv debarasator, ospătar şi îngrijitor la bucătărie. La cantina „Titu Maiorescu”, studenţii pot mânca pe săturate, cu 10 lei, ciorbă, felul doi şi desert. „Studenţii noştri plătesc cam 40% din costul real al meniului complet
pe care îl servesc la cantină”, a declarat Mădălina Cocea, purtătorul de cuvânt al
UAIC Iaşi.

Strategie pentru susţinerea studiilor

Studenţii care vor lucra la cantină nu au asigurate şi mesele. „Oferta de joburi part – time face parte din politica universităţii de a-i sprijini pe cei care au nevoie de un loc de muncă pentru a acoperi o parte din cheltuielile pentru facultate. Momentan, avem 50 de studenţi care au joburi part-time, 16 la Grădina Botanică şi 34 care gestionează împrumutul de cărţi şi reviste disponibile în sălile de lectură ale căminelor”, a precizat Mădălina Cocea.

Oferta de joburi part-time pentru studenţi este o practică foarte răspândită la universităţile din Occident, fiind o alternativă la obţinerea burselor sau a unor împrumuturi bancare pentru susţinerea studiilor.

(Sursa: Evenimentul Zilei, duminică, 11 octombrie 2009, articol Joburi pentru studenţi la cantina UAIC Iaşi)


13 Comentarii la "Joburi pentru studenţi la cantina UAIC"

 1. Ramona   12/10/2009 at 6:12 pm

  imi poate spune cineva cui trebuie sa ma adresez pt a face o cerer de obtinere a unui post part-time la Cantina Universitatii??? Va rog sa-mi raspundeti cat mai curand posibil. Sunt o studenta care vrea sa munceasca. Multumesc .

 2. infocariera   13/10/2009 at 7:47 am

  Buna, Ramona!
  pentru toate chestiunile legate de angajari iti recomandam sa iei legatura cu Serviciul Resurse Umane, pe care il gasesti in corpul administrativ J (in fata corpului B), etajul I, telefon 0232 201040. Personalul de acolo iti va spune ce trebuie sa faci pentru a candida pentru unul dintre posturile scoase la concurs.
  Succes!

 3. mihaela   13/10/2009 at 12:21 pm

  buna!m-ar interesa si pe mie o astfel de slujba,la biblioteca.cum fac sa iau legatura cu ei responsabili cu asa ceva?si as vrea sa stiu daca exista anume criterii dupa care sunt alesi studentii pt astfel de job-uri.ms frumos!

 4. marius   15/10/2009 at 8:52 pm

  salut! … ma intereseaza si pe mine facultatea AIC … m-a fascinat pur si simplu cand am citit despre ea….eu sunt clasa a 12-a acum….si vreau mai departe sa intru….chiar imi doresc sa intru la AIC ! …dar nu stiu exact…pt k nu am vazut exact pe site, daca voi da ceva examen de admitere….eu vreau sa intru la drept ….la ce o sa dau examen de admitere ? va multumesc anticipat!

 5. infocariera   16/10/2009 at 7:39 am

  Buna, Mihaela!
  Pentru posturile la biblioteci selectia s-a facut in martie a.c. iar conditiile impuse le gasesti aici: http://infostudenti.wordpress.com/2009/03/04/vrei-un-job-part-time-la-tine-in-camin/
  In cazul in care mai apar oportunitati de lucru pentru studentii UAIC, te asiguram ca vor fi publicate pe site-urile de informatii si in presa.
  Succes in continuare!

 6. infocariera   16/10/2009 at 7:44 am

  Buna, Marius!
  Ne bucuram ca esti interesat sa devii student al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Ne mira ca nu ai gasit conditiile de admitere, pentru ca procesul de admitere este clarificat pe toate paginile facultatilor si pe site-ul special realizat http://admitere.uaic.ro si anume: la UAIC se intra pe baza de dosar. Mai multe detalii despre admiterea la Facultatea de Drept gasesti pe site-ul facultatii: http://laws.uaic.ro/.
  A propos, unde ai citit despre noi si ce anume scria?
  Succes la teze si examene!

 7. Ramona   16/10/2009 at 2:53 pm

  multumesc pentru raspuns

 8. Ramona   20/10/2009 at 10:06 pm

  m-am interesat la Resurse Umane din cadrul Universitatii de aceste posturi disponibile la cantina, insa nu stiu absolut nimic de asa ceva.
  Ma puteti lamuri ce se intampla cu adevarat?

 9. infocariera   21/10/2009 at 1:28 pm

  Buna!
  Am aflat mai multe detalii: pentru ca aceste posturi nu intra in categoria „job-uri” (prin decizia Guvernului, institutiile publice, inclusiv universitatile, nu au voie sa faca angajari pana la finalul anului), ci vor fi recompensate prin burse, candidaturile nu trec pe la serviciul de Resurse Umane; in schimb, se depun direct la Cantina, pe baza unei cereri care poate fi redactata pe loc. Daca te grabesti, poti depune cererea si astazi, urmand ca maine sa aiba loc proba practica. Asta este cam ceea ce am putut afla azi, daca ai intrebari te sfatuim sa suni la cantina, la numarul de telefon 0232 202360.
  Bafta!

 10. Ramona   22/10/2009 at 10:09 pm

  multumesc pt raspuns

 11. ale   31/10/2009 at 5:10 pm

  buna! as vrea sa stiu daca mai sunt posturi disponibile la gradina botanica pt part-time joburi. va rog daca puteti sa-mi spuneti si cui sa ma adresez in acest scop! merci!

 12. infocariera   02/11/2009 at 8:36 am

  Buna!
  Cel mai bine este sa te adresezi personalului de la Gradina Botanica. Detalii pe http://botanica.uaic.ro/organizare.htm
  Bafta!

 13. SERBAN   07/09/2010 at 1:24 pm

  Buna ziua!
  imi puteti furniza va rog, nr de telefon de la cantina universitara Titu Maiorescu?
  cel ce e mentionat anterior, nu e corect!

  va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.