Studenţia – curs introductiv pentru boboci

Bine ai venit în familia studenţilor UAIC. Suntem peste 30.000 şi ne petrecem mai bine din jumătate din timp în locurile pe care le vei cunoaşte şi tu cât mai repede. Până când începe primul tău an universitar, iată ce credem noi că ar trebui să ştii.


Vizitează virtual universitatea şi căminele


Dacă nu eşti din Iaşi, poate nu ai reuşit încă să vizitezi universitatea la care vei învăţa în următorii ani. Te invităm acum într-un tur virtual, în care poți vedea fotografii 360° din sălile de curs, laboratoare și locurile de marcă ale universității. Poți vedea de pe acum și căminele în care vei locui, împreună cu imagini din diferite tipuri de camere de cămin.


Mergi pe acest link și selectează din listă facultatea ta, numele campusului pe care ai vrea să îl vezi sau locuri emblematice din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (îți recomandăm în special Sala Pașilor Pierduți, Universitatea noaptea).


Cazare


Știm că este principala ta preocupare acum. Dacă ai bifat pe cererea de înscriere la facultate că vrei cazare în unul dintre căminele universității, ciulește urechile după jumătatea lunii septembrie. Pe 23 septembrie, se vor afișa listele cu studenții care au primit drept de cazare în cămin. Începând de pe 24 septembrie, se pot ridica de la facultăți dispozițiile de cazare, pe care le vei prezenta administrației căminului pentru a fi cazat. Citește pe larg despre perioada de cazare, actele de care ai nevoie și pe ce bază primești dreptul de cazare pe site-ul universității.


Află mai multe despre condițiile din fiecare cămin și care au fost tarifele de anul trecut (ATENȚIE ! acestea se pot modifica până la începutul anului universitar).


Fă-ți prieteni noi de pe acum


În anul I, numărul prietenilor tăi va crește exponențial. Vor fi prieteni de la facultate, de la cămin, de la cantină, de la bibliotecă, de la terase, de „la balenă”, de la trainguri, de la asociație, de la programul de voluntariat etc. Dar de ce să aștepți până în octombrie? Intră de pe acum pe Forumul UAIC și dă o strigare. Poți să îți faci și propria rețea socială sau propriul grup pe MySpace, Facebook (vezi şi pagina UAIC pe Facebook) sau site-uri pe care le cunoști mai bine decât noi. Lasă-ne apoi un link și noi îl vom posta aici, ca să fie ușor de găsit pentru toată lumea.


Notează în calendar începutul anului universitar


În prima lor zi de şcoală, bobocii din anii trecuţi s-au întâlnit cu Traian Băsescu, cu ambasadorul Spaniei – Juan Pablo Garcia-Berdoy y Cerezo şi cu Alexa, mascota universităţii. Te aşteptăm şi pe tine la deschiderea anului universitar! Pentru a vedea când sunt programte vacanţele, examenele şi perioadele de practică, intraţi pe linkul acesta.


Gustă din ce ţi-a pregătit studenţia


Intră pe pagina bobocilor şi citeşte în avans tot ce trebuie să ştii despre: bursele pe care le vei primi în timpul facultăţii, bibliotecile şi centrele culturale în care îţi vei petrece timpul liber.



Leave a Reply

Your email address will not be published.