Cum îţi găseşti un job

Aproximativ 60% dintre tineri nu ştiu exact ce drum vor să aleagă sau, şi mai grav, sunt convinşi că vor ceva ce nu li se potriveşte. La UAIC, te ajutăm să-ţi găseşti jobul pe care îl meriţi.

Dacă ştii ce carieră vrei să urmezi , ce job ţi se potriveşte, ai un CV bine intocmit si un calculator conectat la Internet, găsirea unui loc de muncă devine deja o sarcină mai uşoară. Practica/ voluntariatul şi un job part-time sunt cele mai convenabile variante care îţi permit atât pregatirea academică, cât şi cea profesională.

Iată metodele prin care îti poţi găsi jobul pe care îl doreşti:

În căutarea unui job, dacă vrei să îţi creşti substanţial şansele, ai nevoie sa apelezi la metode active, bazate pe iniţiativă şi relaţionare. Există 3 astfel de metode care dau rezultate foarte bune:

  • Mergi personal şi depune CV-ul la sediul instituţeie sau companiei unde doreşti să lucrezi
  • Participă la târgurile de joburi, o modalitate de recrutare rapidă şi ieftină pentru angajatori, care se poate dovedi mai eficientă decât celelalte metode de recrutare online.
  • Networking – identifică şi participă la diverse evenimente, cu obiectivul de a cunoaşte şi construi relaţii cu diverse persoane, pe baza intereselor profesionale.

Universitatea ,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi” şi Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră şi Plasament (CIPO) sprijină studenţii şi absolvenţii în realizarea lor profesională. La CIPO ai posibiliatea să afli ce se potriveşte pentru cariera ta, cum să scrii un CV sau o scrisoare de motivaţie, sau cum să îţi alcătuieşti dosarul de candidatură pentru o bursă în străinătate. Poţi găsi Centrul la primul etaj al căminului C11 sau prin telefon la numărul 0232/201576. Mai multe informaţii despre CIPO găseşti aici.

Model CV
Model scrisoare de motivaţie
Legislaţia muncii– câteva informaţii pe care trebuie să le ştii înainte de a semna un contract de muncă.

Participarea la targurile de joburi organizate in orasul tau constituie o bună ocazia de a te întâlni faţă în faţă atât cu potenţialii angajatori, colegi de birou cât şi alţi candidaţi.

Am cautat pentru tine câteva târguri de joburi ce au şi prezentare online. Dacă ştii şi alte târguri de job-uri care ar putea completa lista, te asteptăm cu informaţii.

Aici poţi aplica pentru un job:

 

forum infouaic
Intră pe forum şi povesteşte colegilor tăi unde lucrezi, cum ţi-ai găsit jobul, sau, dimpotrivă, ce locuri de muncă ar trebui evitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.